Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се държат светлините в купето при вас?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се държат светлините в купето при вас?

От дълги години вече имам колата, и от както е при мен, светлините в купето се държат според мен нетипично, за една кола. Когато колата не работи, при отваряне на вратата светват, и след това им е необходимо може би 1-2 минути за да изгаснат сами, без да се дава на контакт.

Когато колата работи, например спирам в движение да се качи някой и продължавам без да я гася, на светлините в купето им трябва време от порядъка 4-5 минути за да изгаснат. Както се сещате е доста дразнещо през нощта да ти свети докато караш...

Това и при вас ли е така, или при мен има някакъв проблем? Свалил съм синята кутия от под задната седалка, като мислех, че ще има някакво реле в нея, но нищо вътре в нея не прилича на такова. Повторих спойките на платчицата, но без резултат. Някакви съвети? Да не би да се настройва времето за светене от някъде?
    155 1.8ТС 8в 129к.с. '93год.

Първоначално публикувано от tx3m Покажи съобщение
    От дълги години вече имам колата, и от както е при мен, светлините в купето се държат според мен нетипично, за една кола. Когато колата не работи, при отваряне на вратата светват, и след това им е необходимо може би 1-2 минути за да изгаснат сами, без да се дава на контакт.

Когато колата работи, например спирам в движение да се качи някой и продължавам без да я гася, на светлините в купето им трябва време от порядъка 4-5 минути за да изгаснат. Както се сещате е доста дразнещо през нощта да ти свети докато караш...

Това и при вас ли е така, или при мен има някакъв проблем? Свалил съм синята кутия от под задната седалка, като мислех, че ще има някакво реле в нея, но нищо вътре в нея не прилича на такова. Повторих спойките на платчицата, но без резултат. Някакви съвети? Да не би да се настройва времето за светене от някъде?
    Ако колата не е на контакт като се отворят вратите плафона светва а след като се затворят вратите гасне със закъснение (30сек примерно) (дори и вратата да е отворена обаче пак гасне след време)
    Ако е на контакт: отворена врата-свети, при затваряне гасне веднага!
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
      Ако колата не е на контакт като се отворят вратите плафона светва а след като се затворят вратите гасне със закъснение (30сек примерно) (дори и вратата да е отворена обаче пак гасне след време)
      Ако е на контакт: отворена врата-свети, при затваряне гасне веднага!
      Точно така и трябва да бъде, и за това ми бяха съмненията. Очевидно има някакъв проблем. Сега въпросът е къде се корени той?

Comment

Хммм моята и на контакт пак гасне със закъснение,което ме е дразнело винаги.....
        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

трябва да гасне на момента, когато е на контакт.
          Поне така е при мен.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
          AR 155 2.0 16v SUPER
          Toyota Corolla 2014 S Premium
          Moskvich 2140

Comment

А някой да има идеи, как да ги оправя? От къде може да идва този проблем? Има ли някъде настройка на времетраенето?

Comment

Реленце?
              Alfa 155 1.9TD '97 EX
              Alfa 166 2.4 JTD EX
              Alfa 156 2.4 JTD

Comment

А синята кутийка под задната седалка?

Даването на газ, води до пристрастяване!
                Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от pace Покажи съобщение
                  Реленце?
                  Къде се намира то? Мислех,че ще бъде в синята кутийка, но в нея не видях такова. Направи ми впечатление, тъй като съм с автоматична антена, след като свалих синята кутийка, тя спря да работи т.е. и за нея управлението е най-вероятно в тази кутийка. Това ме навява на мисълта, че е възможно релето да е на различно място при мен, ако нормално то е в кутийката.
                  Някой случайно да има схема с елементите в синята кутийка?

Comment

Working...
                  X